Natura Organics duschgel x 2

NATURA ORGANICS ENERGIZING och SOOTHING SHOWER GEL, 25 kr/st  för 250 ml på rea (energizing finns här för 129 kr)

 

Självklart missade jag inte superrean i denna shoppen. Dessa två var några av de saker som hamnade i mitt badrum. Har nu använts flitigt av alla i familjen under ca en månads tid eftersom bäst-före-datum var 101003, vilket förklarar det låga priset.

Konsistensen är verkligen som lös gelé, därmed även lite rinniga. Men inte så man stör sig eller att halva flaskan hamnar på duschkabinens golv. Dom är härligt dryga och ger ett skönt lödder utan att torka ut huden. Vid ett par tillfällen har jag dock känt viss klåda efter jag använt energizing, men är osäker på om det berodde på den eller allmän obalans i huden. Ingen annan i familjen har reagerat på något sätt.

Först tyckte jag att framför allt energizing luktade fräscht och gott av mandarin, utan att sticka i näsan. Och sticker i näsan gör den inte heller, men både den och soothing, som har en tydlig doft av rosmarin, lavendel och även en citrushint, luktar något som påminner svagt om typ motorolja (!?).  Märkte det särskilt tydligt när vi använde energizing som badskum. Maken tycker också det.

Ska jag vara extra gnällig så dissar jag denna typen av förpackningar i duschen, skruvkork är ingen hit när man har duschkrämskladdiga händer. Summa summarum; inget fel på produkten i sig men dom borde jobba på förpackningen och dofterna.

Bäst: Dryg, skön gel som löddrar bra.

Sämst: Dofterna som drar ner den förövrigt sköna duschupplevelsen.

Min bedömning: G

Motivering: För min del var ju produkterna mycket prisvärda ändå. Dom fyller sin tänkta funktion, tvättar rent utan att torka ut och är dryga. Dofterna är de som mest drar ner betyget samtidigt som förpackningarna är med på ett hörn.

Köpa igen? – Troligtvis inte.

Energizing INCI: Aqua, Spiraea ulmaria flower water, Sodium lauroyl sarcosinate, Decyl glucoside, Glycerin,  Cocamidopropyl betaine, Prunus amygdalus dulcis oil, Citrus noblis peel oil, Citrus limonum peel oil, Citrus dulcis oil, Xanthan gum, Sodium lauroyl oat amino acid, Potassium sorbate, Sodium benzoate, Sodium chloride, Glycine soja, Tocopherol, Citral, Limonene.

Soothing INCI: Aqua, Spiraea ulmaria flower water, Sodium lauroyl sarcosinate, Glycerin, Decyl glucoside,  Cocamidopropyl betaine, Prunus amygdalus dulcis oil, Rosmarinus officinalis oil, Citrus limonum peel oil,  Lavandula angustifolia oil, Xanthan gum, Sodium lauroyl oat amino acid, Potassium sorbate, Sodium benzoate, Sodium chloride, Glycine soja, Tocopherol, Citral, Limonene, Linalool.

Annonser

One response to “Natura Organics duschgel x 2

  1. Pingback: Mild och krämig citruslotion «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s