Lerschampo med tuggummidoft

URTEKRAM SCHAMPO RASUL, 56 kr för 250 ml och 95 kr för 500 ml i lokal hälsokost. Finns 250 ml flaska här för 54 kr.

Om inte det vore för att expediten i en lokal hälsokost rekommenderade detta schampo hade jag antagligen aldrig kommit mig för att köpa något schampo från Urtekram. Jag trodde nämligen att samtliga innehåller sulfater, men se det stämde inte. För löddrande effekt innehåller detta istället bl a rasul-(eller rhassoul) lera, vilken är en afrikansk tvållera som löddrar naturligt.

Mitt hår är oerhört torrt efter en blekning för ett drygt år sedan så schampot fick inte de allra bästa förutsättningarna för ett bra betyg precis. Med tanke på priset var inte heller mina förväntningar särskilt höga.

Jag är inget fan av mintdofter i duschen precis, men denna är speciell. Tänk söt, fräsch spearmint, så doftar det. Konsistensen är halvrinnig, nästan geléaktig med korn av lera i. Tittar man på själva klutten ser den ganska motbjudande ut att ta i huvudet. Faktum är att schampot känns fantastiskt att massera in i håret. Ger ett härligt krämigt lödder och en uppfriskande känsla utan att kyla ner hårbotten. Det känns lite ovant med lerkornen i, men man vänjer sig.

För att kunna tvätta igenom hela håret ordentligt krävs det dock rejält med schampo för min del, ibland har jag t o m tvättat det två gånger. Stylingrester, även naturliga sådana, är ganska svåra att få bort med detta. Jag noterade även vikten av att skölja ur håret riktigt NOGA. Annars blir håret helt fett med lerkorn här och var. Balsam har jag medvetet låtit bli att använda för att se vilket resultatet blev. Hade mitt hår inte varit så torrt hade det troligtvis varit nöjt med enbart schampot och det är inte illa! Håret blir ganska mjukt när det torkat och aldrig statiskt. Dessvärre lätt fett, efter två dagar är det ingen vacker syn.

Flaskan är ganska anspråkslös och ”tryckkorken” blir lite kladdig, även om det är bättre än skruvkork, men jag antar att man inte haft för avskit att satsa särskilt mycket på designen i Urtekrams fall. Något konstigt jag upptäckte häromdagen var att det hade blivit något slags tryck i flaskan så innehållet fullkomligt exploderade ut likt en spyende vulkan och lackerade halva duschkabinens väggar. Sedan bara det fortsatte komma hela tiden tills jag klämde ut en rejäl mängd och lät flaskan stå utan kork tills skummet lagt sig. Vet inte om det beror på att barnen skakat flaskan för mycket (man bör f.ö. skaka flaskan lite innan användning), men så brukar det ju inte bli ändå. SKUMT 😉

Bäst: Ett klart prisvärt schampo som doftar gott och löddrar skönt utan att torka ut håret.

Sämst: Även om mitt hår lätt blir fett så tyckte jag att det blev fett lite väl snabbt.

Betyg: VG

Motivering: Med tanke på priset kan jag ta att det är lite odrygt och även råkar hamna lite vid sidan om. Är kräsen med dofter, men finner denna tilltalande och masserar gärna lite extra eftersom löddret är så härligt krämigt. Att schampot kan vara aningen svårt att få ur och att det gör att håret fort blir fett drar så klart ner betyget, likaså förpackningen och upplevelsen med ”vulkanen”. Men att håret ändå blir såpass mjukt utan balsam är imponerande.

Köpa igen? – Är det skralt i kassan är schampot definitivt en kandidat.

INCI: Aqua, Hectorite, Aloe barbadensis gel, Cocamidopropyl betaine, Glycerin, Coco-glucoside, Sodium cocoyl glutamate, Xanthan gum, Citric acid, Mentha piperita extract, Mentha viridis oil, Limonene, Linalool.

 

Annonser

3 responses to “Lerschampo med tuggummidoft

  1. Hej! Kul att du hittat in på vår sida! Den här sidan lägger jag till i favoriter, ser fram emot att läsa mer.
    Ha en fin dag
    Hannah

  2. Pingback: Shoppa på nätet eller inte? |

  3. Pingback: Svar på frågor |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s