Babushka’s Beauty Secrets

 

Trots att ”petroleum jelly” – vaselin, och aspirin ingår i flera av de ”hemliga” recepten så bara jag fullkomligt älskar denna boken. Raisa Ruder delar med sig av sin ”babushka’s” härliga och enkla recept, allt för en vackrare hud, friskare hår och ett harmoniskt sinne. Tanken är att du ska kunna ta vad som finns i köket och göra en lyxig ansiktsmask, skrubb eller varför inte ta makens avslagna öl och göra en härlig hårinpackning. Inget får gå till spillo.

Boken har en mysig gammaldags text och skrivs på ett enkelt och roligt sätt. Ruder berättar om hur kvinnor köade hemma i Ukraina utanför hennes babushkas dörr för att få någon av alla fantastiska behandlingar. Hon var känd för att kunna hjälpa kvinnor med diverse skönhetsproblem som rynkor, påsar under ögonen, celluliter och akne. Dessa behandlingar använder nu Raisa Ruder på sin salong i USA och hon delar även med sig om små berättelser om hur nöjda och förvånade många kvinnor blir, inte minst celebriteter.

Registret bak i boken gör det lätt att hitta det du söker, allt ifrån äggskalsmask till rakolja baserad på fett från vetegroddar. Det finns också ett särskilt kapitel för en-ingrediens-behandlingar och en för återvinning av köksrester. Hon får även med vilka fina egenskaper ingredienserna har utan att det blir komplicerat. C-vitamin, AHA och antioxidanter för huden finns oftast i vår omedelbara närhet i höga koncentrationer utan att vi tänker på det.

Jag känner mig verkligen sugen på att sätta igång att testa alla härligheter Ruder bjuder på. Fyll på med lite mjölk, filmjölk, creme fraiche, e-vitamin, oliv- och mandelolja, salt, mjöl, havregryn, jordgubbar, bananer, citrusfrukter, gurka, potatis, honung, ägg, och mineralvatten, sånt som man ändå brukar ha hemma (kanske inte E-vitamin då 😉 )och du har ett helt hemmaspa. Glöm inte en skvätt vodka om du vill ha lite extra hållbarhet!

Är skriven på lättförståelig engelska och finns t.ex. att köpa här för ca 122 kr.

Den här boken kommer definitivt läsas om och om igen. I love it!

Annonser

3 responses to “Babushka’s Beauty Secrets

  1. Låter som något man absolut borde köpa. I Skönhetsbibeln som jag fick för en tid sedan finns en del hemmagjorda recept, men inte alls så många. Det blir nog att önska sig den här boken till jul. 😉

  2. Pingback: Ananas och AHA |

  3. Pingback: Gröna Beautyåret 2010, part six |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s