Guldet från växterna

En fin, informativ bok som inleder med att förklara kring framställning, innehåll och kemi beträffande vegetabiliska fettämnen. Begreppen mättade och omättade fettsyror reds ut och man får en bra översikt över de viktigaste fettsyrorna samt vilka fettsyror de olika oljorna och fetterna består av.

Skillnader mellan vegetabiliska fettämnen och paraffinråolja förklaras lite enkelt medan man får en lite djupare genomgång av fettämnenas olika kvalité och betydelse för vår hud, även hur de egentligen fungerar.

Största delen består av information om dom olika oljorna. Vad de innehåller, hur dom fungerar på huden och vilka användningsområden de är lämpade för. Längst ner på varje sida om respektive olja hittar man olika recept att använda sig av om man känner för att blanda själv.

Känner man inte för att köpa boken hittar man till synes exakt samma beskrivningar om oljorna på Crearomes hemsida. Men även om man sparar några slantar på det så föredrar jag att bläddra i boken. Dessutom medföljer en (lite onödigt stor) plansch med uppställning över de olika oljorna.  Man kan läsa överskådligt om hållbarhet, hur feta de är, ursprung och fettsyreinnehåll m.m.

Jag gillar boken eftersom jag tycker jag får ganska bra inblick i de olika vegetabiliska fetternas värld. Dessutom blir jag så himla sugen på att själv experimentera.

Boken är skriven av Finn Andersen och finns t.ex. att köpa här för 148 kr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s