5 snabba till Enhus Organic, Johanna Enhus

Hudvårdsspecialisten Johanna Enhus grundade företaget för drygt två år sedan eftersom hon själv hade svårt att hitta bra ekologiska skönhetsprodukter. Produkterna innehåller inga mineraloljor, konstgjorda färg- och dofttämnen eller animaliska restprodukter utan består av noga utvalda oljor och extrakt från växtriket som, baserat på traditionell spa-lära, aromaterapi och ledande forskning. Produkterna handlar du fraktfritt på egna hemsidan.

 

Så här svarade Johanna Enhus på 5 snabba:

* Hur föddes idén bakom företaget?

Idén att starta Enhus Organic kom för ett par år sedan när jag tyckte att det var svårt att hitta bra och tilltalande ekologiska produkter på marknaden.
 
* Vilken är er filosofi?

Vår filosofi är att erbjuda naturliga produkter som inte innehåller mineraloljor, artificiella färg- och dofttillsatser eller animaliska restprodukter. 
 
* Hur väljer ni vilka ingredienser som ska ingå i era produkter?

Det viktigaste är att ingredienserna samverkar bra med varandra, så att slutprodukten blir säker att använda, doftar gott, känns skön och ger önskat resultat.
 
* I vilken omfattning tänker ni på miljön om man ser till t.ex. transporter och förpackningar?

Målet är att ta hänsyn till miljön i alla våra processer, stora som små. Till exempel har vi valt att tillverka och packa våra produkter på samma ställe för att minska onödiga transporter. Vi återvinner packmaterial och använder alltid miljövänligt emballage och packtejp som är fri från skadliga lösningsmedel. Våra broschyrer och påsar består av miljövänligt papper och alla våra produktförpackningar är återvinningsbara.
 
* Sist, men inte minst; vilka är era allra bästsäljande produkter och varför, tror ni?

Purifying Lotion är helt klart vår bästsäljande produkt. Den har blivit populär pga. att den är fantastiskt bra på att lugna, återfukta och lindra problemhy.

Mer att läsa om Enhus Organic hittar du här.

Ingen av produkterna från Enhus Organic har ännu hamnat i mitt badrum. Har dock förstått att de är uppskattade av de som testat, så det är inte utan att man själv blir sugen.

Har du provat någon av dem?

Annonser

9 responses to “5 snabba till Enhus Organic, Johanna Enhus

 1. Jag har inte heller provat något från Enhus, men är väldigt nyfiken på deras doftljus av soja!

 2. ljusen är jag också lite nyfiken på 🙂

  • Har du inte lyckats hitta några bra ljus än?

   Jag skulle faktiskt själv behöva köpa ljus. Älskar att tända framför allt doftljus, men nu har jag bara ett fungerande kvar och det tar emot att köpa ”oekologiska”.

 3. Jo, hittat …men vill ha flera 😉

  • Ja, det är klart 🙂 Har du hittat några bra som inte kostar flera hundra? Jag behöver flera att lysa upp i vintermörkret med, men kostar de 300 styck, blir det en hel förmögenhet.

 4. Återkommer! Tror även jag kommer med recept. Det är ju väldigt enkelt att göra egna också 🙂
  Kramar

  • Å, det vore ju jättespännande att göra egna 😀
   Jag fick faktiskt köpt mig lite naturliga ljus idag. Dom hade eko-sojaljus utan doft för 19:50 på Indiska. Sen köpte jag ett annat doftljus i sojavax från Yankee Candle ”Environmentally friendly”. Doftar underbart!

 5. Men kolla också att själva doften är ”Enviornmently friendly”, syntetiska dofter är riktigt grymma bovar….
  Återkommer :-))
  Vet inte hur man gör super glad gubbe får se om det funkade 😉

  • Hmmm…det står inget om att doften också skulle vara det. Skumt. Får hoppas den inte är syntetisk. Superglad gubbe gör du genom att skriva : och D intill varandra 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s