5 snabba till Nea of Sweden, Gunnar och Carina Smith

Nea of Sweden har ett stort sortiment egentillverkade produkter för hela kroppen både till människor (BMV) och djur (BDV). För tio år sedan började personerna bakom företaget att tillverka egna naturliga produkter för sig och sina närmaste, vilka sedan växt fram till de produkter vi hittar i sortimentet idag. Du kan köpa dem i deras egna shop och här t.ex.

Ansiktsvård erbjudande

 

Så här svarade Gunnar och Carina Smith på 5 snabba:

* Hur föddes idén bakom företaget?

När vi fick barn upptäckte vi att inte fanns speciellt många bra produkter på marknaden, så m.a.o. det var för barnens och naturligtvis för miljöns skull som vi började göra produkter för eget bruk först och främst, men efter mer och mer förfrågningar har sortimentet ökat successivt och nu tycker att vi att vi har en bra mix av ekologiska produkter, men det kommer säkert flera!

* Vilken är er filosofi?

Less is better! 
Man ska inte blanda för mycket, oavsett om vi pratar om syntetiska eller naturliga ingredienser. Många råvaror är testade sedan länge men oftast bara då en och en. Eller färdiga produkter med olika innehåll. Vi måste se till det totala dagsintaget både vad som gäller på insidan och utsidan. Om blandningarna blir för många vet vi inte vad som händer med korsreaktioner.

Våra varumärken, BMV, Bra Människo Val ®, står för att människan och miljön kommer i första hand och inte i sista. Detsamma gäller vår djurserie, BDV, Bra Djur Val ®, vilken är godkända av Svenska Travsportens Centralförbunds expertgrupp.

* Hur väljer ni vilka ingredienser som ska ingå i era produkter?

Vi väljer noggrant ingredienser efter vad de har för effekt och att de är så rena som möjligt. Ekologiskt om det finns.
 
* I vilken omfattning tänker ni på miljön om man ser till t.ex. transporter och förpackningar?

Alla våra förpackningar är av antingen papper, glas eller PET plastflaskor. När vi levererar paket återanvänder vi alltid emballage som vi får vid leveranser till oss.
Vi använder posten och DHL för transporter.

* Sist, men inte minst; vilka är era allra bästsäljande produkter och varför, tror ni?

Definitivt våra All Natural & Vegetable Soap & Shampoo Bars, när människor börjat testa dessa milt rengörande tvål och shampookakor går man INTE tillbaka till flytande shampoo.

De är en koncentrerad produkt som man kan ha till:  kroppen, håret, blir som balsam och även som raktvål. Man sparar 2-3 plastflaskor! Vi levererar dem alltid i papperförpackning, så det är denna minimala påverkan på miljön och dessutom så mild rengöring som har gjort att dessa blivit bästsäljare.

Inte långt efter kommer våra Massage & Body Oil. Dessa kan man också använda ”all over”, Bad, dusch, hårinpackning, mot hårlöss mm men alla oljeprodukter går också väldigt bra.

Vill du läsa mer om Nea of Sweden kan du göra det här.

Den enda produkten jag testat ur deras sortiment en en av de rengörande lermaskerna, som jag tyckte var riktigt bra. Dessutom är ju dom några av de få som tillverkar aloe vera gel utan konstigheter i. Tvål- och schampokakorna gör mig lite nyfiken, mina erfarenheter av schampokakor är inte så angenäma. Men då var det inga ekologiska sådana jag testade. Såg att det fanns småprover att köpa.

Nån som provat dessa tvål- och schampokakor eller några andra produkter från dem?

Att de tar upp ämnet korsreaktioner även i naturliga produkter tycker jag är intressant, för oftast talar man ju oftast bara om s.k. cocktaileffekter av syntetiska kemikalier.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s