5 snabba till Secuvie, Michael Linell

Det svenska farmaceutiska företaget Secuvie AB grundades 2007 av Michael Linell, en mångsidig entreprenör som redan under uppväxten var genuint intresserad av naturliga produkter och hälsa. De har valt att främst rikta in sig på diverse hudproblem och medicinsk hudvård. Produkterna finns att köpa i många hälsokostaffärer och även på deras egna hemsida.

Så här svarade Michael Linell på 5 snabba:

* Hur föddes idén bakom företaget?

När Michael anlände till Sydafrika 2002 för att utveckla ett lokalt turistprojekt, kom han i kontakt med nya kulturer som traditionsenligt var vana att lyssna och ta vara på naturens förmågor och egenskaper. Michael blev intresserad av att lära sig mer om de sydafrikanska kunskaperna kring naturens resurser i praktiskt användande i vardagslivet, till exempel för läkande och vårdande processer. Han träffade bland annat en grupp forskare som studerade växtsyran CHD-Fulvic Acid som senare skulle bli grundstenen i Secuvies produkter. Redan från början visade forskningen att CHD-Fulvic Acid hade unika egenskaper som var väldigt effektiva mot olika former av virus, svampinfektioner och inflammatoriska tillstånd. 

 Michael blev omedelbart intresserad av den potenta växtsyran och insåg dess potential. 2005 började han aktivt jobba med CHD-Fulvic Acid, han fick då idén till att använda CHD-Fulvic Acid i hudpreparat för att lindra och förhindra uppkomsten av hudproblem av olika slag. 2007 stod det klart att Michael skulle lansera en hudvårdsserie i Europa, och till sin hjälp valde han att samarbeta med några svenska dermatologer, samt en kemist, Trevor, som är en av världens mest välrenommerade inom området för naturliga ingredienser. Trevor började jobba med CHD-Fulvic Acid och forskade kring möjligheter att blanda den med andra naturliga och ekologiska ingredienser för en framtida hudvårdsserie.

Michael började studera regelverket för hudvårdsindustrin i Europa och undersökte möjliga förutsättningar och potentiella marknader. Valet av Sverige som den första lanseringsmarknaden blev självklart. För att underlätta sin marknadsresearch begav sig Michael sommaren 2007 till Sverige för att knyta kontakter för framtida samarbeten. Så började Michaels resa med hudvårdsföretaget Secuvie i Sverige, en resa som fortfarande är i sin uppstart med hela den svenska hudvårdsmarknaden i målfokus.

* Vilken är er filosofi?

Vår filosofi är att hjälpa och vårda huden med enbart naturliga ämnen som har välgörande och helande egenskaper. Vi producerar alla våra hudvårdsprodukter i Sverige och använder enbart naturliga ingredienser med ett garanterat naturligt ursprung. Allt vi gör är miljövänligt och till 100 procent naturligt. Förutom detta så bygger vi alla våra produkter runt den patenterade växtsyran CHD-FA som har många mycket bra egenskaper för huden. Vi använder enbart eteriska oljor av högsta kvalitet, förutom CHD-FA som har många aktiva bra egenskaper så har även många av våra eteriska oljor aktiva egenskaper som förstärker rollen som CHD-FA har. Våra produkter ska alltid vara 100% Naturliga och i den mån vi kan så ska ingredienserna också komma från en certifierad ekologiskt ursprung.

* Hur väljer ni vilka ingredienser som ska ingå i era produkter?

Detta gör vi utifrån vilken använding produkten ska ha, om du tar en kräm för huden runt ögonen så ska hela produkten vara mer balanserad och anpassad för den hud typen runt ögonen samt så ska inte krämen irritera ögonen, dessutom så är det en rad specifika problem som ofta uppkommer runt ögonen som pigmentförändringar, eye rings, elasticitetsförändringar och torr irriterad hud. Detta ligger som bas för hur vi sätter samman krämen och sedan så har vi CHD-Fulvic Acid som vår huvudingredient med alla dess otroliga egenskaper och för att dess bättre ska komma till hudens bästa så väljer vi övriga eteriska oljor och ingredienser efter det, det kan vara att vi vill ha ner CHD-FA så snabbt och djupt i huden som möjligt det kan vara att vi vill ha lite extra antioxidanter mm/ Alla ingredienser har en viktig roll för att uppnå slutresultatet.

*I vilken omfattning tänker ni på miljön om man ser till t.ex. transporter och förpackningar?

 Detta är oerhört viktigt i det större sammanhanget; så vi gör följande, ser till att våra förpackningar kan återvinnas och att papper och tryck är miljövänligt samt ser till att producera i Sverige, dock så är det så att många av våra ingredienser kommer från olika länder lite längre bort, det mesta i Europa men mycket även från Sydamerika, och Afrika vilket inte är så lätt att ändra på och mycket av dessa är temperaturkänsliga så de kan inte skickas på bästa sätt utan måste många gånger skickas med flyg, här har vi utmaning framöver, där vi tittar på hur vi kan förbättra detta tillsammans med våra partners.

 * Sist, men inte minst; vilka är era allra bästsäljande produkter och varför, tror ni?

Vi har tre produkter som är bästsäljare och det är;

Repair Cleansing Gel: Detta tror vi är för att den är unik och har så många användingsområden och positiv effekt på huden när det gäller vanlig rengöring, djuprengöring, balansera huden, basen i behandling av acne, tar bort smink, och så behöver man ingen toner, den är även starten till en bra vård av din hud och ökar effekten av våra övriga produkter. Extra är att många av våra manliga kunder använder den när de rakar sig då den hjälper att hålla rent och får bort irritationer. ”Den är dryg”

Repair Day & Night Cream; En dag och natt kräm, Den skyddar, ger fuktighet, och ökar energin i huden, men i kombination med våra andra produkter så blir resultaten än mycket bättre; ofta använder kunderna denna i kombination med vår cleanser för sitt dagliga skydd och vård av huden. I kombination med vår Repair Booster Serum är det på irriterad hud, torr hud, elasticitet som kunderna ofta har denna så helt enkelt en mycket  bra basprodukt.

Repair Booster Serum; Kan användas för sig, men bäst resultat i kombination med någon av ovan. Framförallt så använder våra kunder den för irriterad hud, torr hud, acne, men framförallt för att öka energin i huden och Elasticiteten.

Vill du läsa mer om Secuvie kan du göra det här.

Har själv bara klämt och sniffat på produkterna, men något köp har det aldrig blivit. Dels för att jag inte har några större problem med min hud och dels för att de doftar speciellt.

Har du blivit hjälpt av Secuvies produkter?

 

Annonser

4 responses to “5 snabba till Secuvie, Michael Linell

 1. Hör inte till ämnet men jag har några frågor ang 100% Pure. Är sugen på duschcreme och bodylotion från dem men det finns ju så många ”smaker”. Hur ska man kunna välja utan att provlukta 🙂 ? Alla namnen låter så ljuvliga.
  Vilken är din favorit? Sitter doften kvar länge under dagen? Jag vill använda min parfym efter duschen utan att dofterna krockar allt för mycket.

 2. Ja du, jag har också väldigt svårt att välja 😉 Jag har luktat på vanilj, jordgubb (den för barn), mintchoklad, pink grapefruit och nektarin. Samtliga doftar underbart! Min favvo är nog ändå vanilj eftersom jag är svag för varma, söta dofter.
  Det beror sig ju lite på vad för slags dofter du gillar bäst; sött? fruktigt? friskt och fräscht? Min mamma fick precis hem white peach och gröna äpplen och sa att dom också var helt ljuvliga. De luktar verkligen äkta fruktdofter precis som man tänker sig att de ska lukta 😀

  Precis som med många andra naturliga dofter mattas de av efter en liten stund, så jag tror absolut inte att de krockar med din parfym så som många syntetiska dofter kan göra. Hoppas du hittar din favorit!! Berätta gärna om du köpt någon och vad du tycker, alltid kul att veta 🙂

 3. Tack för bra svar 🙂
  Ska ta mig ännu en titt på de härliga namnen och försöka välja, puh…
  Ha en skön helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s