5 snabba till c/o Gerd, Johan Wiklund

Lappländska c/o Gerd satsar helhjärtat på ekologiska och naturliga ingredienser i sina produkter. Flera av produkterna innehåller aktiva fröoljor från bär vi hittar i den svenska naturen; lingon, blåbär och hjortron. Basen i produkterna är fina oljor och fetter som är nyttiga och skyddande för vår hud. Du kan t.ex. köpa dem i deras egna webshop eller här.

Håll även utkik efter tävlingen senare idag där du har möjlighet att vinna ett fint kit från c/o Gerd!

c/o Gerd Vanilla Kiss Kroppsolja 100ml

 

Så här svarade Johan Wiklund på 5 snabba:

* Hur föddes idén bakom företaget?

Vi har arbetat inom skönhetsindustrin i stort sett hela livet. Först som terapeuter (frisör,massör, hudterapeut, fotvårdare) för att sedan fördjupa oss på vart håll. Johan, arbetade inom den petrokemiska sfären med produktlanseringar och Anna Lena som etnolog. För tre år sedan kände vi att, ”det är nu eller aldrig”. Vi lever vår dröm genom c/o Gerd, skapar ekologisk hållbara skönhetsprodukter som är funktionella.

* Vilken är er filosofi?

Vi vill vara äkta. Det fullkomligen matas ut märken på marknaden nu där många felaktigt säger att de är ”ekologiska”. I vår filosofi inryms bland annat att kan vi inte hitta en ecocertifierad råvara till tänkt produkt utvecklar vi inte den just nu, vi väntar.

* Hur väljer ni vilka ingredienser som ska ingå i era produkter?

Vi pratar ofta om rollbesättning när vi produktutvecklar. Huvudrollsinnehavaren är de aktiva substanserna(ofta bärfröoljor från blåbär, hjortron eller lingon) sedan dess motspelare, olika ledoljor med skiftande egenskaper för den tänkta effekten. Sist men inte minst kommer allt från statister till Stylister, dessa kan vara fuktbärare och extra antioxidanter som gör att produkterna naturligt håller sig fräscha ett långt tag.

* I vilken omfattning tänker ni på miljön om man ser till t.ex. transporter och förpackningar?

Vår fabrik ligger i Jokkmokk, högt uppe i svenska Lappland. Vi har en hel rad med åtgärder för att minimera frakterna. Dels skickar vi större sändningar med tåg, de saker som vi exporterar försöker vi så långt det går att skicka med båt. Alla våra förpackningar är återvinningsbara. Det händer otroligt mycket på den ekologiska förpackningssidan vilket vi bevakar med stor spänning! Framtiden är ljus för ekologiskt utvecklade produkter.
 
* Sist, men inte minst; vilka är era allra bästsäljande produkter och varför, tror ni?

Våra bästsäljare är våra ekologiska ansiktsoljor och då främst blueberry Queen och lingonberry clear skin samt ögonserumet eye serum blue. Lingonberry clear skin har blivit något som ”ungdomarnas”  Favorit. Den är väldigt balanserande för fet hy, obalanserad T-zon. Blueberry Queen säljer vi mest till kvinnor och män med mognare hud. Eye serum blue har fått jättefina lovord då bara en droppe av den högkoncentrerade blåbärsfröoljan verkligen ger en kick till den tunna fina huden under ögonen. Anledningen är nog så enkel att bärfröoljorna är proppade med naturliga vitaminer och effekten på hyn låter inte vänta på sig. 

Vill du läsa mer om dem kan du göra det här.

Alla deras kropps- och ansiktsoljor låter helt ljuvliga. Och det är inte utan att man blir nyfiken på vad de svenska bären kan åstadkomma.

Hittills har jag bara använt deras ringblomssalva, som jag tycker funkar särskilt bra till torra babykinder.

Har du bekantat dig med några av c/o Gerds produkter ännu?

Annonser

One response to “5 snabba till c/o Gerd, Johan Wiklund

  1. Pingback: Tips från Lisen! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s