5 snabba till Luxsit Organic Care, Theresia Dibinger

Luxsit Organic Care drivs av Jenny Kärner och Theresia Dibinger. Tanken är att kunna erbjuda produkter av god kvalité och lite extra vardagslyx som du med gott samvete kan unna dig. Man försöker ta tillvara gammal kunskap som nästan försvunnit och är mån om att hudvårdsprodukterna ska vara skonsamma mot både människa och miljö. Produkterna finns hittar du bl.a. hos Eleven.se.

Luxsit Organic Care

 

Så här svarade Theresia Dibinger på 5 snabba:

Hur föddes idén bakom företaget?
 
När Jenny kom hem efter utlandsboende var hon förvånad över det fattiga utbudet av naturliga/ekologiska hudvårdsprodukter i Sverige. Efter trädgårdsutbildning på Rosendal och Biomedicin på Karolinska bestämde Jenny sig för att göra ett eget märke. Tillsammans med Theresia började produktutvecklingen och råvarusökandet 2007 för Luxsit Organic Care.
 
Vilken är er filosofi?
 
Att aldrig kompromissa med råvaror både när det gäller vad som är bäst för huden och miljön. Vi vill ha toppklass produkter som arbetar i alla hudens lager som passar vårat skiftande klimat.

Hur väljer ni vilka ingredienser som ska ingå i era produkter?
 
Vi har som mål att undvika att använda det som finns på andra breddgrader. Om vi kan hitta råvaror i vår närhet som ersätter tex papaya, mango och coconut. Om vi kan hitta motsvarande närmare oss tar vi det alternativet så länge den råvaran har motsvarande effekt.
 
I vilken omfattning tänker ni på miljön om man ser till t.ex. transporter och förpackningar?
 
Vi har valt glasförpackningar på grund av miljön, det är mycket högre % som återvinns.
Vi har hittat ett företag i England som tillverkar plastflaskor i återvunnen plast så att vi kan byta ut våra Facial Wash för att slippa ha glasförpackningar i duschen.
 
När det gäller transporter så gör vi allt vi kan för att importera så lite som möjligt ifrån ”långtbortistan”
 
Sist, men inte minst; vilka är era allra bästsäljande produkter och varför, tror ni?
 
Oj, ja….Caring serien säljer väldigt bra och Revitalize. Alla serum säljer vi bra av därför att eftersom vi har våra starka årstider fungerar inte den krämen som passade utmärkt på sommaren när hösten kommer. Då är det perfekt att komplettera med serum under ansiktskrämen.

Balance body lotion är en storsäljare, den doftar underbart och går snabbt in i huden. Caring för att den serien är framtagen speciellt för känsliga

Vill du läsa mer om Luxsit kan du göra det här.

Har hört mycket gott om Luxsits produkter, men har bara testat lite grann av deras Caring Balance Facial Cream, som i alla fall kändes skön.

Vilka har du testat?

Annonser

5 responses to “5 snabba till Luxsit Organic Care, Theresia Dibinger

  1. Jag har inte testat något av Luxsit ännu, mest på grund av de lite för saftiga priserna, men deras produkter verkar vara riktigt härliga så jag vet inte hur länge jag kan hålla mig borta från dem… 🙂

  2. Inte testat någonting faktiskt… men är grymt sugen på deras serum och bodylotion! De har en väldigt speciell grafisk profil, har svårt att bestämma mig för vad jag egentligen tycker om den, med de klara färgerna på den svarta bakgrunden… Borde ju vara petitesser, men jag shoppar definitivt även med ögonen, for good or bad:-))

    • Har faktiskt inte heller bestämt mig för vad jag tycker om designen egentligen. Är i alla fall inte döförtjust om man säger så 😉
      Visst får man även shoppa med huvudet och välja bra innehåll, men om jag står och väljer mellan två likvärdiga produkter innehållsmässigt sett, så väljer jag gärna den i lyxigast förpackning även om den är lite dyrare. Man vill ju gärna ha lite glamour över det hela 🙂

  3. Pingback: Nytt, svenskt ekomärke i budgetklassen |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s