Skön kroppspeeling från Rosenserien

Rosenserien Kroppspeeling, 160 ml för 257 kr hos Top Formula (det enda stället jag hittills hittat som verkar ha den nya förpackningen och formulan).

”Kroppspeeling som stramar upp och stärker huden. Innehåller krossade oliv- och aprikoskärnor, havtornsolja och mycket antioxidanter. Tar bort döda hudceller, öppnar porerna och gör huden jämn och len. Doftar friskt av citrus.”

Annorlunda förpackning som gör det lätt att klämma ut lagom mycket kräm. Att det är skruvkork gör inte så mycket, korken är inte så liten att den far iväg och det rinner heller inte ut något om man lägger förpackningen ner utan kork. Krämen har en ganska fast och bra konsistens, är dryg och innehåller gott om små korn som river skönt.

Det är verkligen en bra peeling, men doften är från början lite halvtråkig. Först efter en stund träder en härligt fräsch och uppfriskande citrusdoft fram. Huden blir mjuk och smidig efteråt men att den stramar upp vet jag inte om jag kan hålla med om. Tycker samtliga områden som skulle behöva lite uppstramning ser lika slappa ut som innan. På förpackningen står det även att man gärna kan prova den på celluliter, men eftersom jag lyckligtvis inte har några, kan jag av förklarliga skäl inte uttala mig om den motverkar såna.

Bäst: Mycket korn i bra storlek.

Sämst: Den skumma doften precis i början av proceduren.

Betyg: 8 / 10

Motivering: Eftersom priset är ganska högt i förhållande till mändgen innehåll förväntar jag mig lite mer lyxkänsla. Kul med en annorlunda förpackning, men trist med en doft som man inte direkt längtar efter. Peela kroppen gör man ju inte varje dag och då tycker jag det kan kännas kul med något lite extra. Den är åtminstone ganska dryg och gör sitt jobb som peeling riktigt bra. Att den vore helekologisk är också önskvärt från min sida. En Svanenmärkning säger tyvärr inte särskilt mycket om innehållet.

INCI: Aloe barbadensis gel, Cetyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactate,  Olea europaea seed powder, Ricinis communis, Olea europaea, Glyceryl Stearate, Glycerin, Prunus armeniaca, Prunus amygdalus, Gluconolactone(and)Sodium Benzoate, Hippophae rhamnoides, Tocopherol, Rosa damascena, Litsea cubeba fruit oil, Geraniol, Citronellol.

Läs mer Om produktrecensioner under fliken överst i bloggen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s