Eye lotion med morot

Vegan Apoteke Carrot Eye Lotion, 10 ml för 99 kr hos Eleven.se

”Noggrant framtagen med hjälp av rena, mjuka och säkra botaniska essenser. Tillverkad med föryngrande morot och solrosor. Den bidrar till att skydda, mjuka upp, ge näring åt ömtålig hud runt ögonen samt minimera uppkomsten av fina linjer och rynkor.”

Detta är en lättare variant av ögonkräm. Den kommer i en ganska söt liten glasflaska med pipett för dosering. Ganska praktiskt för det krävs inte särskilt mycket av lotionen för att återfukta. När jag duttar på lotionen känns det härligt svalkande och uppfriskande, dock kanske lite väl blött för min smak. Jag vill ha lite mer kräm. Huden hålls i alla fall mjuk och fin på ytan så gott som hela dagen, även om jag saknar känslan av att den går ner mer på djupet. De små linjerna beroende på viss torrhet förblir oförändrade.

Min känsla är att den passar bäst på yngre hud utan synliga linjer och små torrynkor. Den fungerar riktigt bra under makeup eftersom den inte är så fet och snabbt går in i huden. Innehåller inga doftämnen, men luktar lite svagt av solrosolja (?). Kan inte säga att den doftar varken gott eller illa, men tycker inte det har särskilt stor betydelse när det gäller produkter man använder runt ögonen.

Bäst: Härligt svalkande för trötta ögon.

Sämst: Upplever inte att den återfuktar ordentligt på djupet.

Betyg: 6 / 10

Motivering: Härlig känsla direkt efteråt. Bra pris och ganska dryg, men vad jag kan se innehåller den mest vatten och inte så mycket aktiva ingredienser, vilket kan vara förklaringen till att jag inte upplever att den ger någon större effekt. Tyvärr konserverad med både phenoxyethanol och ethylhexylglycerin.

INCI: Aqua, Vegetable Glycerin, Helianthus Annuus*, Glyceryl Monostearate (Vegetable-based emulsifier), Daucus Carota*, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Citric Acid, Ethylhexylglycerin.

*) Whenever possible organic ingredients are used.

Läs mer Om produktrecensioner under fliken överst i bloggen.

Annonser

One response to “Eye lotion med morot

  1. Pingback: Fluffig ansiktskräm för torr hy |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s