Mascara från 100% Pure

100% Pure Fruit Pigmented Ultra Lengthening Mascara, 9 g för 195 kr hos Eleven.se.

”100% naturlig mascara gör dina fransar längre & fylligare, separerar fransarna och ger dem härlig färg tack vare pigment från frukt och svart te. Fransvårdande ProVitamin B5, E-vitamin, havre och vete vårdar dina fransar för att hålla dem hälsosamma. Skonsam, helt naturlig formula som passar alla, även om du har känsliga ögon eller bär linser. Vattenresistent och kladdar inte.”

Jag känner det är dags, har nästan lite ångest för att recensera denna. Hur jag än skriver så kommer jag ena dagen tycka att det stämmer, andra dagen inte. Precis så känner jag om mascaran också, ena dagen är den min bästa vän, andra dagen min värsta fiende. Men nu har jag använt den flitigt i drygt två månader, så jag tror inte jag kommer bli klokare än så här på den.

Den här mascaran kräver tid. Det är ingen mascara du kan kladda på i all hast med svepande långa fransar som resultat. Ibland har det känts som jag står och slipar på ett konstverk när jag målar, men så kan man få riktigt fint resultat också. Framför allt när den var ny och lite blötare i konsistensen. Vissa mascaror är tvärtom, att de blir bättre när de får gojsat till sig lite, denna blir mer torr och svårare att få fin. Måste ändå säga att jag trivts väldigt bra med att få forma fransarna som jag vill utan att behöva vara rädd för klumpar och kladd.

Hållbarheten på fransarna är sådär. Ena dagen tycker jag den sitter som berget, även i fuktiga miljöer, andra dagen kladdar den av sig strax under ögonbrynen – inte snyggt! Detta har främst hänt när ögonlocken varit ganska feta. Feta ögonlock är illa nog, jag vill ju inte ha mascara på dem också. Från undre fransraden har jag faktiskt inte noterat att den släpper särskilt mycket alls, inte ens under en hel dag.

Stort plus är i alla fall att den är lätt att tvätta bort och att den inte irriterar. Den doftar lite fruktigt, känns mild och faktiskt vårdande. Efter ca en måndas användning sa jag till min man att jag tyckte mina fransar blivit längre av nån konstig anledning. När jag sedan ett par dagar senare gick in på Eleven.se och läste omdöme om mascaran, såg jag att en annan person upplevt precis samma sak!

Just ja, borsten och det där. Söt hylsa och bra, lite hårdare boste som är rak på ena sidan och välvd på andra. Jag brukar inte tänka så mycket på vilken sida jag använder faktiskt.

Bäst: Lätt att forma fransarna utan risk för klumpar.

Sämst: Släpper för lätt på övre ögonlocket.

Betyg: 6.5 / 10

Motivering: Inte tillräckligt bra för en sjua, men heller inte så ”dålig” att det blir en sexa. Gillar verkligen att den vårdar, har haft en tendens att få avbrutna och slitna fransar av andra mascaror. Tycker också om borsten och formulan som gör det lätt att forma och länga själv, vilket gick så bra i början, men tyvärr svårare efter ett tag. Släpper för lätt, även om det inte är det värsta jag varit med om.

Ingredienser: Organic Green Tea, Vitamin E (a-tocopherol), Honey Beeswax, Contains All or some of the following Pigments: Blackberry, Blueberry, Black Tea, Grape Skin, Pomegranate, Acai Berry, Boysenberry, Blackcurrant and Raspberry, Oat Protein, Wheat Protein, Provitamin B5, Seaweed Powder, Coconut Stearic acid, Mica (for shimmer in the Blackberry and Blueberry), Cocoa Butter, Pearl Powder, Rice Powder, Cacao Powder and Powdered Coffee Beans, Lavender Honey, Extracts of Oregano, Thyme, Rosemary, Lavender and Golden Seal.

Annonser

2 responses to “Mascara från 100% Pure

  1. Pingback: Gröna Beautyåret 2010, part six |

  2. Pingback: Gillar du recensioner? |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s