Feta rengöringar mot maskarna

Pormaskarna alltså. Min erfarenhet är att påståendet ”fett löser fett” stämmer väldigt bra. Det är lite meckigare och kladdigare, men helt klart värt det. Har hittat två 100 % naturliga och ekologiska kandidater som jag skulle kunna tänka mig att klicka hem när samvetet tillåter. Får jag bara använt upp lite mer av det jag har (eller kanske generöst skänker till bättre behövande 😉 ) så..

Alternativ 1.

Spiezia Organics Facial Cleanser, 50 ml för £20.99 eller 100 ml för £31.95 hos Feelunique. Fick bl.a högsta betyg av Hannah/Naturligt Snygg. Har läst flera positiva recensioner, både om denna och andra produkter från Spiezia. (Men innehåller det mycket processade ämnet Grapefruit Seed Extract).

Spiezia Facial Cleanser

Alternativ 2.

Akamuti Sweet Orange Cleansing Cream, 60 ml för 145 kr hos Kakaobönan. Låter härlig. Få ingredienser och bra pris, men har inte läst/hört något om den. Gillar Akamutis strävan efter rättvis producerade ingredienser.

Akamuti cream cleanser, Naturlig hudvård

Vilken hade du valt?

Har du testat någon av dem eller läst recensioner?

Annonser

18 responses to “Feta rengöringar mot maskarna

 1. Jag hade valt Spiezia utan tvekan!

 2. Spiezia är certifierad enligt soil association som 100% ekologiskt. Och att grapefrukt seed extract är processat på annat sätt än fysiskt = grapefrukten är skalad, kärnorna är uttagna och typ krossade eller hur det nu går till – tvekar jag inte en sekund på. Man måste processa saker, annars får du ingen olja. Spiezia skulle inte kunna certifieras som 100% ekologiskt om de plötsligt skulle processa med syntetiska kemikalier – och ärligt talat, varför skulle de göra det? Ogrundat och missvisande info, tyvärr.

  • Det är mycket möjligt att andra naturliga produkter har syntetiskt processat grapefruit seed extract, men man kan inte utgå från att alla tillverkare har samma råvaror. Det är ju som att säga att alla hudcremer som innehåller olivolja är dåliga för att det finns några tillverkare av olivolja som raffinerar sin olja.

   Ledsen att jag spammar men jag tycker man ska ha på fötter när man påstår saker så kategoriskt.

   Så. Nu ska jag ta julledigt. God jul!

   • Nepp, man kan inte utgå från att alla tillverkare har samma råvaror, det håller jag helt och hållet med om. Men om det nu finns studier som vissar att grapefruit seed extrakt, som kanske t.o.m. kommer från en ekologisk grapefrukt, behöver processas förhållandevis hårt för att få fram extrakten, så kan ju jag tycka att det är onödigt om det finns andra alternativ.

    Soil Association må ha höga krav, och jag kan tyvärr inte alla exakta regler för att få kalla en produkt med grapefruit seed extract 100 % ekologisk (Kanske du vet?). Alltså kanske jag hellre undviker ämnet helt. För dig kanske det saknar betydelse, för mig kanske inte. Vi är alla olika, eller hur? 🙂

    God Jul!

 3. Jag har inte testat någon av dem, men såg att rengöringen från Akamuti fick fina recensioner på http://www.makeupalley.com

  Man hittar inte alla eko-märken där, men vissa är flitigt recenserade, tex Weleda. Spiezia hittade jag ingen recension på.

  Tack för en blogg förresten!

 4. God Jul fining ❤ Massor av julekramar

 5. God Jul Jenny, ösnkar dig en härlig Jul tillsammans med familjen.
  Kram

 6. Nej, det saknar inte alls betydelse för mig, men jag tror helt enkelt inte att Spiezia Organics skulle ha en icke- ren ingrediens. Jag tror säkert att andra ”naturliga” märken slirar, men inte en som har certifierats så som 100% organic. Det går inte helt enkelt.

  Det som har betydelse är att man ska ha på fötter när man påstår saker om ingredienser (jag refererar till listan som du hänvisar till ), annars blir det tokigt.

  Och ja, tror bestämt att vi tycker olika om listan 🙂
  Men nu släpper jag det, tänker fortsätta rekommendera Spiezia, som är rent och fint, och hoppas att du hittar en rengöring som du blir nöjd med och som hjälper dig. Det är viktigare än listor 🙂

  • Ja, vi får hoppas den kommande boken bringar lite klarhet 🙂 Och såvitt jag vet kommer då källhänvisningar finnas, vilket man faktiskt inte hittar på sidan.

   Haha..nä, listor är inte till för att följas slaviskt såklart. Var och en får ju plocka ut vad som är viktigast för en själv. Alla tror och tycker vi olika och det är inte alls säkert att ens jag väljer bort Spiezia p g a grapefruit seed extract. Men kritisk som jag är, kan jag inte låta bli att vara misstänksam. Delst för att jag själv inte är så bekant med Spiezia och dels för att många, som du skriver, ”slirar” lite. Inte lätt att hålla koll på vilka märken som är helt pålitliga tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s