Fluffig ansiktskräm för torr hy

Vegan Apoteke Avocado & Mandarin Nourishing Cream, 30 ml för ca 120 kr.

Den här ansiktskrämen fanns tidigare hos Eleven.se. Verkar vara slut, i alla fall för tillfället. Krämen är anpassad för torr hy och innehåller bl.a. solros- och avokadoolja.

Liksom ögonlotionen från samma tillverkare, kommer denna i en anspråkslös, men ganska söt liten glasförpackning. Doftar knappt något förutom oljor och möjligtvis svagt, svagt av citrus. Konsistensen är helt ljuvligt fluffig och nästan krispig som chokladpudding. Älskar att doppa fingret i burken.

Krämen känns inte så jättefet när man smörjer på den och det blir inte direkt någon hinna på huden, mest lite klibbigt på något vis. Som dagkräm fungerade den dock inte speciellt bra till min halvtorra blandhy. Jag blev alldeles för fet i t-zonen under dagen. Därför har jag i stort sett bara använt den som nattkräm och tycker den funkar riktigt bra. Huden känns omhändertagen och är len och elastisk på morgonen när jag vaknar. Möjligtvis något fet i t-zonen även då, men så är den ju anpassad för torr hy också.

Bäst:  Riktigt mysig konsistens.

Sämst: Innehåller bl.a. phenoxyethanol.

Betyg: 7 / 10

Motivering: Att den känns lite fet och klibbig gör inte särskilt mycket när det är en nattkräm. Huvudsaken är den känns behaglig i huden och att känslan när man vaknar är tillfredsställande. Den uppfyller dessa kriterier ganska bra. Med tanke på att den inte innehåller särskilt dyra ingredienser och dessutom vatten på första plats tycker jag inte att priset är sådär jättebilligt, men ganska rimligt i alla fall. Synd med tråkiga konserveringsmedel på en annars hyfsad kräm.

INCI: Aqua, Helianthus Annuus*, Vegetable Glycerin, Glyceryl Monostearate, Persea Gratissima*, Cetyl Alcohol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Citrus Reticulata*, Citric Acid, Ethylhexylglycerinm Geraniol, Citral, Citronella, Limonene.

*= whenever possible organic ingredients are used.

 Läs mer Om produktrecensioner under fliken överst i bloggen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s