Inventerat och hudvårdsrutiner

Puh! Nu har jag inventerat och skrivit upp varenda liten pryl i badrummet. Jag kan lova att det kommer bli en hel del recensioner framöver.

Har man inte koll på alla saker man har är det lätt att de glöms bort även om de står där mitt framför näsan. Dessutom är jag expert på att blanda hejvilt bara för att det är så roligt att testa allt. Men nu ska jag försöka få ordentlig ordning på mina rutiner så att alla produkter verkligen får en chans att komma till sin rätt (och att jag verkligen kan få tummen ur och recensera).

Ordning och reda

 

Passade också på att välja vilka produkter som känns mest lämpade för respektive årstider (nytt år – nya krämer så klart). Nu har jag hunnit bekanta mig med min hud såpass att jag lärt mig hur min hudtyp skiftar beroende på årstid. Sommartid är den oftast inte så känslig, ganska problemfri med lite fetare t-zon. Den feta älsklingskrämen på vintern får eventuellt agera nattkräm istället framåt vårkanten eller så väljer jag helt enkelt en annan produkt.

För min del känns det här med vårdande vinterfavoriter inte så intressant och roligt nu som det gjorde i typ oktober (?). Jag vill ha vår! Lätta, silkeslena fuktkrämer som smälter in.. Men, men, min hud behöver lite flottigare krämer för att hålla sig smidig hela dagen. I alla fall två-tre månader till. 

Så, hur ser mina hudvårdsrutiner ut? (Har en känsla av att jag nämnt detta förut)

Morgon:

 • Tvättar ansiktet lite snabbt med rengöringsskum eller annan löddrande rengöring. Har försökt låta bli tvätt eller att bara svepa över en bomullstuss fuktad med ansiktsvatten, men det funkar inte. Huden blir flottig och oren med finnar och pormaskar som resultat.
 • Klappar in ansiktsvatten tills huden nästan blir torr och smörjer med en passande ansiktskräm. Ögonkrämen är också given.
 • Foundation kanske jag egentligen borde använda oftare som ett extra skydd mot yttre påverkan, men upplever att huden mår bäst av att få vila från makeup med jämna mellanrum. I alla fall vintertid.

 Kväll:

 • Har jag ögonmakeup tvättar jag bort den med samma rengöring som jag använder på morgonen. Resten av ansiktet tvättar jag med en fetare renggöring som verkligen löser upp smutsen på djupet, vilket jag upplever att löddrade rengöringar inte gör på samma sätt. Brukar massera en stund med lätta cirkulerande rörelser och försöker vara noggrann med att hela ansiktet får sig en ordentlig omgång.
 • För att få bort fetare rengöringar använder jag gärna en mjuk svamp, så det inte blir rester kvar i ansiktet. Därefter fuktar jag en bomullstuss med ansiktsvatten och sveper av för att få bort ev. spår av smuts.
 • Ska jag använda ansiktsolja som ”nattkur” klappar jag in lite extra ansiktsvatten och masserar in oljan på fuktad hud, så att den lättare absorberas. Annars smörjer jag bara med en fylligare kräm än dagkrämen. På natten har man ju oftast inte så bråttom med att krämen ska absorberas. Ordentligt med fett och fukt på kvällen för min del!

Har mer och mer insett att ordentlig rengöring är A och O. Jag märker direkt på min hud när jag slarvat. Så snart min hud börjar få svårare att absorbera krämer och oljor vet jag att det är dags för lite exfoliering. Brukar peela ca en gång i veckan och sedan lägga en lugnande ansiktsmask. I alla fall under vintern.

Detta är några av mina januarivänner:

 

Hur ser dina rutiner ut?

Annonser

6 responses to “Inventerat och hudvårdsrutiner

 1. Jag vet inte varför, men jag tycker det är så kul att få titta in i folks badrumsskåp! Men det där är knappast allt du har hemma, det förstår jag, så det kanske blir fler bilder framöver..? 😉

  • Jag tycker också det är roligt, men det beror säkert på att jag är galen i krämer och annat..haha..
   Nä, jag har nog några fler krämer utspridda på ett och annat ställe 😉 Men en hel del har jag rensat ur och gett bort. Sen har jag ju en del i duschen och makeupväskorna också såklart. Vi får väl se om det blir några bilder från dem 🙂

 2. Håller med, det är superkul att titta in. Har vi inte alla passat på när vi varit på toa hemma hos någon eller 😉
  Kanske skulle visa upp mitt jag med fast jag har inte så mycket variation. Jag är väldigt märkestrogen när jag hittar något som funkar.

  • Haha…nä, faktiskt aldrig. Jag vet att det är jättevanligt att folk gör det, men jag kan helt enkelt inte med att göra det ”utan tillåtelse”.
   Jo, nu får du också ge ett smakprov 😀

 3. Oj, här blaskas det mest av med Dermalogicas MEGAflaska med ansiktsgel (som räckt i snart ett år nu) i duschen både morgon och kväll och sedan hoppas jag på det bästa typ. *s* Har flera ansiktskrämer jag köpt, men liksom aldrig kommit mig för att använda. Eller ja, använder dem kanske 5-6 ggr, sedan glöms de bort och härsknar. Body lotion använder jag kanske en gång per år. Min hud är megalen av naturen, så det gör liksom varken till eller från. (tror jag, men vad vet jag om det, egentligen? ;))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s